Wat is dropbox?

15 december 2022 | Uw Computerstudent Blog, Online veiligheid

Dropbox is een online opslagdienst waar u bestanden kunt opslaan en delen. Het handige aan Dropbox is dat het geschikt is voor verschillende bestandtypes. U kunt uw foto’s, muziek, tekstbestanden en Excel-bestanden hierdoor gemakkelijk delen met mensen. Ook is Dropbox uitermate geschikt om grote bestanden mee te mailen.

Waar kan ik Dropbox voor gebruiken?

dropboxhero

Bestanden delen

Met Dropbox deelt u gemakkelijk grote bestanden, foto’s, muziek, Excel bestanden, tekstbestanden en andere bestanden. Ook kunt u gemakkelijk samen met anderen aan een document werken. U kunt het document online zetten, bewerken en delen. De persoon met wie u samen wilt werken hoeft zelf geen Dropbox te hebben om samen met u te kunnen werken.Zo is er Dropbox Paper, een platform waarin u met meerdere mensen tegelijk in een online document kunt werken.

Grote bestanden mailen

Wilt u een groot bestand mailen en lukt dat niet via uw mail? Dan is Dropbox een handige oplossing. U kunt uw bestand in Dropbox zetten en het vanuit Dropbox delen met de gewenste ontvanger.

Hoe werkt Dropbox?

Dropbox is een online opslagdienst, u heeft dus een internetverbinding nodig om te kunnen werken met Dropbox. Ook heeft u een account nodig. In onze blog leggen we u stap-voor-stap uit hoe u een account aanmaakt en hoe u uw eerste bestanden online zet.

U kunt Dropbox bestanden online zetten en bekijken vanaf elk gewenst apparaat. Dit kan vanaf de website Dropbox.com. Ook kunt u de Dropbox app downloaden op uw Windows of Apple computer of op uw iPhone of Android smartphone of tablet. Hierdoor kunt u uw bestanden vanaf elk apparaat gemakkelijk delen en openen

Hoeveel opslagruimte heb ik?

U krijgt standaard 2 GB gratis opslagruimte. Als deze opslagruimte bijna vol zit krijgt u een melding van Dropbox. U kunt er dan voor kiezen om wat bestanden te verwijderen of u kunt extra opslagruimte kopen

Meer lezen over Dropbox? Dat kan! ‘Hoe werk ik met Dropbox?’

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen. Loopt u vast of wilt u hulp met Dropbox? Dat kan: boek nu een student. Hij of zij fietst dan bij u langs om u te helpen met al uw vragen over Dropbox. Of met uw e-mail, tablet of pc. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

.

Waar kunnen we u mee helpen?

Heeft u nog vragen, zoekt u computerhulp aan huis of computerhulp online? Vul onderstaand formulier in!

Ik heb hulp nodig!

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Ernstige kwetsbaarheid in Adobe Flash Player

Adobe heeft een update uitgebracht voor haar Flash Player. Met de Adobe Flash Player kunnen onder andere filmpjes en geluidsfragmenten op websites worden weergegeven. De uitgebrachte update is bedoeld om enkele ernstige beveiligingslekken op te lossen. Zo kunnen...

Toffe apps voor warme dagen

Toffe apps voor warme dagen! Gaat u een dagje naar het strand of krijgt u spontaan zin om te fietsen van dit lekkere weer? Wij hebben toffe apps voor u verzameld.

Klassieke muziek liefhebber? Deze app is een must-have!

Bij Primephonic draait alles om klassieke muziek. Op Spotify of Apple Music kan het lastig zijn om klassieke muziek te vinden, met Primephonic is dit probleem opgelost. Onze student geeft u graag wat meer informatie!

iPhone valt uit met volle batterij?

Valt uw iPhone de laatste tijd uit, zelfs al heeft u nog 30% batterij? Die van ons ook! Onze student ging op onderzoek uit om te kijken waar dit probleem vandaan komt..

Uw wifi-netwerk blijkt niet veilig! Wat kunt u zelf doen?

Miljoenen apparaten zijn kwetsbaar door een lek in WPA2. Het is de eerste keer dat er een lek gevonden is in WPA2. WPA2 is de technologie waarmee veel draadloze netwerken beveiligd zijn. Het lek maakt het niet mogelijk om uw wifi-wachtwoord te raden. Wel kan door het lek…

Website NRC.nl besmet bezoekers met trojan

De websites nrc.nl en nrc.next van NRC Handelsblad hebben vandaag een paar uur virussen en malware verspreid. Iedereen die tussen 1 uur vannacht en 7 uur vanmorgen op de sites is geweest, wordt geadviseerd een virusscan uit te voeren om de spyware te verwijderen. Het...

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!