Veilig mobiel bankieren: hoe zit dat?

12 september 2018 | Uw Computerstudent Blog, Online veiligheid

Bent u ook al aan het mobiel bankieren geslagen? Stuurt u weleens een Tikkie of betaalt u via iDeal op uw telefoon? Het werkt allemaal heel gemakkelijk en snel, maar hoe weet u zeker dat u veilig bezig bent? Onze student helpt u graag en geeft u tips om veilig mobiel te bankieren. veilig mobiel bankieren

In principe is het gebruik van mobiel bankieren net zo veilig als internetbankieren op uw computer/laptop of tablet. Er zijn wel een paar dingen waar u op moet letten.

Tips voor veilig mobiel bankieren:

  • Beveilig uw telefoon goed: Eén van de belangrijkste dingen die u kunt regelen om veilig mobiel te bankieren is het instellen van een veilige pincode op uw telefoon. Zo voorkomt u dat iemand op uw telefoon kan komen.
  • Stel een veilige code in voor uw bank-app: De inlogcode van uw bank-app is eigenlijk net zo belangrijk als de pincode van uw pinpas. Het is belangrijk dat u hem niet vergeet en dat u hem geheim houdt. Het is wel slim om niet dezelfde code te gebruiken voor uw pinpas en uw bank-app. Sommige smartphones hebben een vingerafdrukscanner en kunt dan uw bank-app beveiligen met uw vingerafdruk. Super slim want een vingerafdruk valt niet te raden.
  • Gebruik alleen veilige internetverbinding: Op veel plekken kunt u internetten met behulp van een open wifi-netwerk. Deze netwerken hebben geen beveiliging en iedereen kan zomaar inloggen. Als u geen wachtwoord hoeft in te vullen om gebruik te maken van het wifi-netwerk dan weet u dat u op een open netwerk zit. In principe kunt u hier gewoon mee internetten, maar erg veilig is het niet. Iedereen kan verbinding maken met dit netwerk en eventuele internetcriminelen kunnen eenvoudig uw gegevens bekijken. Als u gebruik maakt van uw bank-app zorg dan dat u op een beveiligd netwerk zit of op uw eigen netwerk.

 

Pro-tips voor veilig mobiel bankieren

  • Betalen met uw telefoon als pinpas: Een gaaf nieuw snufje is het betalen met uw telefoon als pinpas. Heeft uw telefoon NFC en zit u bij ABN Amro, Rabobank, SNS, ING Bank of Bunq? Dan kunt u in combinatie met uw bank-app contactloos betalen met uw telefoon. U heeft dit wellicht weleens gedaan met uw pinpas, nu kan het ook met uw smartphone.
  • Tikkie: Even snel een betaalverzoek sturen aan iemand, het kan nu met de app Tikkie. Met Tikkie kunt u gemakkelijk na het eten de rekening verdelen met vrienden, geld terugvragen omdat u iets voorgeschoten heeft of om een andere reden een betaalverzoek sturen. De betaling verloopt via iDeal, u hoeft dus niet uw bankrekeningnummer te appen naar mensen. Ook kunt u met Tikkie goed in te gaten houden of iedereen al betaald heeft.

 

Tot slot.

We hopen dat u dit een interessant artikel vindt. Wekelijks schrijft één van de medewerkers van Uw Computerstudent een blog waarmee we u helpen nóg meer uit uw computer te halen. Dat doen we omdat we het leuk vinden om onze klanten te helpen.

Wilt u meer weten over veilig mobiel bankieren of Tikkie? Boek dan nu een slimme student. We helpen u graag! Ook met uw e-mail, tablet of telefoon. Of met computerles aan huis. Waar mogen we u mee helpen? We horen het graag!

Groetjes,

Angie van Uw Computerstudent

We horen graag van u!

Heeft u een onderwerp waar u graag meer over zou willen lezen? Of heeft u een leuke suggestie voor onze volgende blog? Dan horen we graag van u!

Waar wilt u over lezen?

Naam(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Slimme Computerhulp: Wist u dat onze studenten u hier heel goed bij kunnen helpen?
Maak nu een afspraak voor Computerhulp aan Huis of Computerhulp op Afstand.

Meer leuke blogs, geschreven door onze studenten

Op onze blog vindt u leuke tips en handige informatie, van onze studenten.

Tijdens de afspraak geeft onze student vaak veel tips. En hij of zij vertelt hoe u iets de volgende keer handiger kunt doen. Op onze blog verzamelen we een paar van die tips.

Zo willen we u helpen om, samen met onze studenten, meer uit de online wereld te ontdekken!

Muziek luisteren met Spotify

Wilt u nieuwe muziek ontdekken of juist lekker genieten van Golden Oldies? Dat kan met Spotify. Onze student gebruikt het dagelijks en helpt u graag met het eerste gebruik.

Spotify is een muziekdienst waarmee u op uw computer, tablet of telefoon muziek kunt luisteren via het internet. U kunt zich inschrijven voor deze dienst, er is een betaalde en een onbetaalde variant. Met de gratis variant kunt u onbeperkt muziek…

Een goed wifi-signaal? Gebruik eens een blikje!

Wat te doen bij een zwak wifi-signaal? Probeer eens een blikje! Maak uw wifi-signaal sterker met een frisdrankblikje. Onze student legt het uit!

Daniel, computerstudent in Rotterdam

Tegenwoordig is bijna alles digitaal, of u het nou wilt of niet. Voor veel mensen is dat lastig, daarom help ik ze graag als computerstudent. Omdat ik weet wat voor verschil het kan maken, ga ik altijd tot het uiterste en vertrek ik pas als de klant tevreden is. Dat...

De beste apps voor deelvervoer

De beste apps voor deelvervoer   Een vervoersmiddel delen is niet alleen milieuvriendelijker dan een eigen bolide voor de deur. Het kan ook behoorlijk in de kosten schelen. Bovendien levert delen extra ruimte op. Via een app is het vervoersmiddel te reserveren....

6 handige tips voor uw iPad die u écht wilt weten

Gebruikt u regelmatig uw iPad en zou u er meer uit willen halen? Wij krijgen regelmatig de vraag of we tips hebben voor het handiger werken met een iPad. Onze student heeft de beste tips voor u verzameld en we delen ze vandaag graag met u!

Pro-tips: super handige sneltoetsen voor in Chrome en Firefox

Werkt u veel met de computer, dan bent u vast wel bekend met sommige sneltoetsen zoals ctrl+c en ctrl+v. Onze student deelt vandaag graag de beste sneltoetsen voor Chrome en Firefox. Wellicht kent u één of meerdere van deze sneltoetsen al, maar voor het gemak hebben we ze toch even op een rijtje gezet voor u!

Elke maand leuke tips en trucs?

Wilt u ook maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen vol leuke aanbiedingen, tips en trucs?

Schrijf u nu in en ontvang 10% korting op uw volgende afspraak!